Omet al contingut

TEDxEixample Salon Salut Mental

tedx eixample salut mental

És dir, salut mental i fugir corrents, tot i saber que 1 de cada 4 persones tindrà algun problema de salut mental al llarg de la vida. 

Per què encara ens costa tant parlar del tema? Per què no ho volem afrontar com a individus o com a societat?  La qüestió crema, ens interpel.la i sobretot encara genera estigmes a les persones que pateixen aquests trastorns.

Els trastorns mentals impliquen disfuncions en el pensament, la conducta i les emocions i pot afectar tothom i a qualsevol edat.

Després de la pandèmia els casos de salut mental s’han disparat arreu. Durant el 2020, els trastorns d’ansietat a Catalunya es van incrementar un 127%. Els casos de depressió i altres trastorns mentals un 33%. La nostra població d’adolescents i joves ha estat la més afectada durant l’any 2021. 

És hora de trencar tabús. És hora de passar de l’estiGma a l’ESTIMA. 

Per tot això, el proper 21 d’octubre, al preciós espai d’aticcobogatell, l’equip de TEDxEixample us volem presentar un seguit de 3 xerrades amb 3 ponents que ens oferiran perspectives diverses sobre aquesta qüestió. 

L’Ariadna Pey, especialista en Comunicació Global i Lideratge, ens aproparà al tema de la salut mental des de la intel·ligència intrapersonal i com les relacions interpersonals poden ser un factor determinant en el nostre benestar. 

Amb l’Albert Riera, actualment Director de Relacions Institucionals de La Fageda, -una empresa catalana on el 60% de la plantilla té alguna dificultat afegida-. parlarem de la relació entre salut mental i empresa.

Amb la Sònia Yanguas tractarem el tema de la neurodiversitat en el món laboral i a la vida. La

importància de sensibilitzar persones i organitzacions per entendre la manera de processar la informació de les persones neurodivergents, i així millorar les relacions i afavorir la seva integració en tots els àmbits. 

Aquesta tardor, continuem amb el nostre lema “Think Bold” de la mà de persones audaces amb idees audaces. 

Canviem l’estiGma per l’ESTIMA. 

Us hi esperem.