Omet al contingut

TEDxEixample 2022. #ThinkBold

El món se’ns presenta convuls i complex, com si alguna força ens empenyés a certs desastres. Potser és així per culpa de les nostres pròpies accions, però… per sort, sempre que hi ha una força tan poderosa, emergeix un contrapoder.  Un contrapoder impulsat per persones determinades a fer que el món sigui més tolerant, més saludable i més igualitari. Persones que volen passar de la idea a l’acció i fer-ho amb atreviment.

És el veritable moment de pensar amb audàcia i impulsar idees que mereixen ser difoses, fent que aquesta difusió arribi al màxim de persones possibles. 

I en aquesta tasca audaç estem involucrats tot l’equip que conforma el TEDxEixample. Per això, en aquesta propera edició us proposem un grup de speakers que ens mostraran la seva capacitat d’imaginar i posar en marxa idees atrevides, que han trencat esquemes i convencionalismes. Speakers audaços amb idees molt audaces.

 Voleu passar a l’acció amb nosaltres? #ThinkBold

TEDxEixample 2022 think_bold1
  • Creativitat i audàcia fan un bon tàndem? 
  • El pensament global és la suma dels pensaments individuals? 
  • Observa el món amb uns altres ulls. Una visió de futur a través de diverses mirades.

SAVE THE DATE! 

El proper 12 de març de 2022 ens trobarem presencialment unes 300 persones per compartir aquest magnífic esdeveniment. 

El lloc de trobada serà l´increïble auditori del Disseny Hub de Barcelona. 

Deixa’t sorprendre i vine a gaudir d’unes xerrades molt interessants. 

Aquests/es són els i les speakers de TEDxEixample 2022

Gádor Muntaner és una enamorada dels oceans i de la vida que existeix sota el mar. 

Als 3 anys es va col·locar la seva primera màscara de busseig, el tub i les aletes i va descobrir el món marí. Un món que la va captivar i on va descobrir una passió desbordant pels taurons.

Tot i que va començar laboralment dins el negoci familiar, el seu amor i ferm convenciment que què hem de tornar al mar tot allò que ens regala, la va portar a deixar-ho tot i perseguir els seus somnis.

Actualment , és científica marina, especialitzada en taurons, instructora de busseig i viatge pel món mentre combina ciència i divulgació. conservació marina i aventura

Judit Giró i Benet és una enginyera biomèdica catalana, llicenciada per la Universitat de Barcelona. Com a treball de final de grau, i motivada pel diagnòstic de càncer de mama de la seva mare, va voler desenvolupar mitjançant la tecnologia, un algoritme amb alta sensibilitat per poder detectar aquest tipus de càncer. 

Per assolir aquest objectiu, es va basar en els estudis d’uns investigadors anteriors, la conclusió dels quals era que els gossos son capaços de dectectar amb el seu olfacte el càncer de mama, ja que aquesta malaltia produeix canvis metabòlics que alteren el sabor, la textura, la forma o l’olor del cos. 

Arran d’això, va cursar un màster a California i l’any passat va inventar un dispositiu anomenat The Blue Box capaç de detectar de forma precoç el càncer de mama mitjançant una mostra d’orina. El gran avantatge d’aquest dispositiu, similar al test d’embaràs, i basat en la tecnologia d’Intel·ligència Artificial (IA), és que permet el diagnòstic sense sotmetre les pacients a radiació, sense dolor i per un baix cost atès que és deu vegades més econòmic que fer una simple mamografia
Després d’analitzar la mostra, s’envien els resultats al núvol. Allí, s’executa l’algorisme i la pròpia pacient pot consultar el diagnòstic a temps real en el seu telèfon mòbil, a través d’una app i de l’emmagatzematge de les dades.

Carme Torras combina matemàtiques, informàtica i investigació al voltant de la Robòtica Assistencial. Exerceix de professora d’investigació a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC). Activitat que compagina amb la passió per l’escriptura literària. Les seves novel.les han estat guardonades amb diversos premis. Títols com La mutació sentimental, Enxarxats, o el recull de relats Estimades màquines on s’aborden dilemes ètics suscitats per les tecnologies digitals.

També promociona la tecnoètica, per la qual ha dissenyat materials didàctics que son utilitzats en diverses universitats i a secundària.

Ha publicat llibres i articles sobre models neuronals, visió per computador, intel·ligència artificial i robòtica, i la seva labor científica ha obtingut diversos reconeixements estatals. Ha dirigit setze projectes europeus, l’últim és l’ERC Advanced Grant CLOTHILDE sobre manipulació robotitzada de roba.

Víctor Martín ha dedicat tota la vida a la natura. Totes aquestes hores al camp i a la muntanya han estat, segons les seves pròpies paraules, la seva universitat. I és que des de petit va créixer entre un petit poble del Pirineu Català, Enviny, i Manresa, la seva ciutat natal.  Ha fundat l’empresa Desconnexions, dedicada a transformar organitzacions que mitjançant el contacte amb la natura es converteixen en companyies vives i orgàniques. Ara, la seva principal funció és donar a conèixer el missatge de la natura com a font d’inspiració per a una humanitat cada cop més desconnectada de tot allò que és natural.

Javier Peña, director general i científic d'Elisava. | TEDxEixample

Javier Peña és un apassionat de l’energia, les freqüències i la vibració com a expressió de l’univers i tot allò que ens envolta. Aquesta passió, juntament amb la d’ensenyar, el va portar a doctorar-se en Ciències Químiques l’any 2000 i començar el somni de ser professor universitari. Des de llavors s’ha convertit en Director General i professor d’ELISAVA, on imparteix classes de materials sota el paraigua del Disseny i l’Enginyeria i integra el llenguatge de la matèria al mateix nivell que el dels números, les lletres i les notes musicals.  Ha investigat sobre nous materials funcionals i la seva selecció durant el procés de disseny i cofund Materfad. Autor també de diversos llibres, com “Selecció de materials en el procés de disseny” (2008), ha comissariat les exposicions “Mater in Progress. Nous Materials – Nova Indústria” (Barcelona, ​​2008. Saragossa i Madrid, 2009) o “El futur a la construcció” (Barcelona, ​​2012). Amb les seves idees i aportacions, ens fa entendre un món molt tangible i alhora desconegut.

Álex López López és conegut per tothom que tingui relació amb el Social Selling i el màrqueting. Parlem d’una persona reconeguda entre els top 10 mundial en aquesta matèria. I el primer en parla hispana. Creador del Digital Selling Institute, plataforma líder en coneixement sobre vendes digitals, ha estat també assessor de múltiples empreses del sector bancari o farmacèutic, entre d’altres. Tota aquesta experiència acumulada, li permet tenir una visió àmplia i completa del sector per cercar les millors estratègies per posicionar una marca a l’entorn digital a través de les xarxes socials. I és que, segons l’Álex, les xarxes socials permeten a nivell digital que una petita Pime pugui tenir el mateix nivell que una gran multinacional. Només cal entendre com funciona aquesta nova forma de fer publicitat  i pensar en les xarxes com una eina més del negoci. El món de les vendes està en constant evolució i reinvenció, L’Álex ens aportarà idees audaces per fer-nos entendre molt millor on som i cap a on anem en el món del Social Selling. 

Josep Darnés, outsider i expert en venedors de fum, és enginyer de camins, va passar per ESADE i va estudiar cinema a Nova York i Cuba. Va publicar el llibre “La burbuja terapéutica” (Arpa Editores) on va relatar els seus quinze anys al món de les teràpies i el creixement personal, formant-se com a terapeuta i coach.

El seu lema és: “Qui busqui coherència en mi, està buscant al lloc equivocat”

BIO - ¿Quieres conocerme? - Mercè Brey

Mercè Brey és experta en temes de diversitat i lideratge incloent. Acompanya empreses, institucions públiques, directius i directives en el procés, disseny i execució d’una estratègia en pro de la diversitat i la inclusió a les organitzacions. Pensa i repensa nous models de lideratge i és consultora especialista en diversitat, tant a nivell nacional com a Llatinoamèrica. La seva experiència de més de 30 anys en el sector de la banca en càrrecs de responsabilitat o el fet d’exercir la presidència d’una Càmera de Comerç l’han dotada d’un gran coneixement del món empresarial. En els seus llibres: “Eres lo mejor que te ha pasado… ¡Quiérete!” i “Alfas y Omegas” ha plasmat la seva visió sobre la grandesa de les persones, i la guia per ajudar a l’equitat del gènere i el lideratge incloent en les organitzacions. Podeu seguir la Mercè Brey a diferents mitjans de comunicació o com a conferenciant.

Sofia Suars és una creadora multidisciplinar que se centra en la fotografía, l’escriptura i la direcció creativa de peces audiovisuals.. Sota un context hispano-bolivià, la recerca de la identitat empapa tot el seu procés creatiu. La seva obra està marcada pel moviment de les formes humanes, tant físiques com emocionals. Considera que les maneres d’expressar-se van canviant segons les nostres experiències vitals i en conseqüència, el seu treball és una constant experimentació de formats. En aquest sentit, no descarta incorporar registres de creació que explorin la veu o la performance. 

També ha publicat un llibre: ORIGEN, 200 pàgines d’un mapa intim cultural i inclusiu de procedències diverses. La interconnexió narrativa i visual creen un trajecte de recerca a través de la Terra, la Llar i el Cos.

La podeu seguir en el compte d’Instagram @ISDERMIS amb el seu projecte de pells diverses.

Equip:

L’organització dels TEDx es duu a terme per equips de persones voluntàries a tot el món. Actualment hi ha més de 3000 equips a més de 100 països diferents i s’han generat més 2000 milions de visualitzacions al canal de youtube de TEDx i al web de TED de totes aquestes idees.  

Els equips de voluntaris ens autoorganitzem per crear aquests espais de reflexió, ho fem sense ànim de lucre i segurament aquest sigui part del secret perquè els esdeveniments que muntem tinguin un punt màgic. 

Els speakers que hi participen tampoc no reben cap remuneració econòmica. Paguem els costos de l´esdeveniment amb la venda d´entrades i els patrocinis que rebem. Tots els recursos s’inverteixen íntegrament a l’esdeveniment.  

Reserva la teva entrada i vine a gaudir d’una experiència inoblidable. No t’ho perdis. 

Ens sap greu comunicar que Isbael Coixet no participarà en aquesta edició per incompatibilitat en la seva agenda

Isabel Coixet • Directora - Cineuropa