Omet al contingut

Què són els TED Ed Clubs?

TED Ed Clubs és un programa gratuït que dóna suport a escoles, organitzacions i projectes educatius que busquen una forma creativa d’acompanyar els seus participants en el descobriment i exploració de les seves passions, i en com plasmar-les en presentacions d’idees en forma de xerrades curtes, a l’estil TED.

A TEDxEixample estem convençuts de què les idees poden transformar l’educació, a qui les escolta i també als qui les expliquen.

A qui va dirigit el programa TED Ed Clubs?
El programa s’enfoca en infants i adolescents d’entre 8 i 18 anys, els quals seran líders, creador@s i pensador@s del demà.
Tenim l’oportunitat de potenciar les seves veus perquè puguin ser protagonistes de la creació del seu propi futur.

Com funcionen els TED Ed Clubs?
Un TED Ed Club s’organitza en una sèrie de trobades setmanals on cada participant desenvolupa una idea pròpia i aprèn a presentar-la per compartir-la.

Quantes trobades setmanals implica organitzar un TED Ed Club?
Un TED Ed Club requereix un mínim de 10 trobades i duren entre 60 i 80 minuts cadascuna. Aquestes es duen a terme en un termini d’aproximadament 3 mesos, concloent dins el mateix cicle lectiu.

Amb quina modalitat es desenvolupen els TED Ed Clubs?
La modalitat de treball del TED Ed Club dependrà de les possibilitats de cada escola, organització o projecte educatiu. El Club podrà desenvolupar-se com espai curricular o extracurricular, obligatori o optatiu, així com en espais d’educació no formal.

Qui estarà a càrrec de cada TED Ed club?
Els grups dels TED Ed Clubs estaran a càrrec de docents de la mateixa institució que l’organitza, els que facilitaran el programa. Serà necessari al menys una persona facilitadora cada 25 participants.

Com està organitzat el programa de TED Ed Clubs?

El projecte es divideix en 3 etapes:

Etapa 1: Per inspirar
Què fa bategar el teu cor més ràpid?
La primera part del procés fa que cada participant explori els temes que l’apassionen. Al submergir-se en les activitats que amplien la seva curiositat, identificaran i discutiran sobre allò què més els importa.
• Etapa 2: Construir
Quina és la teva gran idea?
A mesura que el grup de participants avança, es buscarà que identifiquin “el seu tema d’interès”, guiant-l@s perquè puguin donar-li forma a la seva història, una que només ells i elles poden explicar. A través de pluges d’idees i diferents exercicis i tècniques basades en una educació activa, juntament amb la retroalimentació de la resta de companys, cada participant elaborarà la seva pròpia xerrada a l’estil TED.
Etapa 3. Comunicar
Com pot canviar el món la teva idea ?
En acabar el procés, els i les participants tindran la possibilitat de compartir la seva xerrada en un esdeveniment de tancament, de gravar la seva pròpia xerrada que es podrà pujar a canal de YouTube de TED Ed Clubs, i després podran compartir-la amb les seves famílies, amistats, comunitats o la resta de món.

Quins materials s’utilitzen per desenvolupar els TED Ed Clubs?
Cada facilitador/a rebrà un dossier en el qual trobaran una guia d’activitats a implementar a les reunions previstes i portar amb èxit cadascuna de les etapes. També es lliurarà un dossier a cada participant en el qual podran portar el registre de l’evolució del seu propi procés.

Quins recursos es necessiten per desenvolupar un TED Ed Club?
Per desenvolupar les activitats proposades en les tres etapes, recomanem tenir disponible un ordinador, un projector, equip de so i connexió a Internet per poder compartir algunes xerrades TED que serveixin com a inspiració, exemple i debat dins el grup.

Com començar?
El primer pas és omplir la sol·licitud perquè TED aprovi la teva llicència i poder liderar el teu TED Ed Club

Imagina quin futur més prometedor podríem crear!

Amb la mateixa passió que Núria i Pedro s’involucren en la seva idea en aquestes xerrades, a TEDxEixample estem disposats a posar el nostre cor i treball en aquest programa i tenim la immensa sort de comptar a un voluntariat molt especial. L’Associació Espiral, referents en innovació educativa, posa part dels seus voluntaris i esforços en l’impuls dels TED Ed Clubs, sense cap dubte un aval que garanteix la potència de el programa.