Omet al contingut

Qui hi ha darrera el disseny gràfic de TEDxEixample

Un dels temes sobre el qual se’ns pregunta sovint és pel disseny gràfic de TEDxEixample. Tant l’edició de 2019 com la de 2020 tenen una imatge que ha causat una molt bona sensació entre la comunitat de #TEDxEixample. Tant per part del públic, dels patrocinadors i dels speakers. Per tant, hem pensat demanar al nostre dissenyador que ens expliqui què volia transmetre amb la gràfica de 2020. Ell és Rubén G. Castro membre de l’equip des del primer dia, Rubén és Director d’art i disseny gràfic de TEDxEixample.

P: Què simbolitza la gràfica del cartell de TEDxEixample 2020?

Rubén: Vivim una època peculiar en la història. Habitem un món en constant transformació. Un món que canvia a velocitat de vertigen com si es tractés de líquid, on la vida del nostre veí és totalment diferent de la nostra, on preval l’individualisme i la incertesa. Aquesta és la representació gràfica, de la nostra visió d’aquesta era que estem vivint.

P: Com transmets aquests conceptes a través del disseny gràfic?

Rubén: Partim sempre d’una identitat gràfica que marca l’organització. Sobretot en el que afecta el logo i la tipografia. D’altra banda, nosaltres com TEDxEixample, també hem creat la nostra pròpia identitat gràfica, l’ús de les rajoles de Barcelona, símbol d’aquesta ciutat i de l’Eixample, com les de Passeig de Gràcia de Gaudí. També li donem molt protagonisme als colors vermell i negre, corporatius de TEDx. És una marca consolidada i encara que tinguem llibertat per a expressar-nos com vulguem, els colors ajuden a un millor reconeixement de marca.

Partint d’aquestes premisses, busquem la millor manera d’expressar gràficament el tema i el lema de l’edició. Vam treballar sobre diverses propostes i vam veure que els camins i esferes podien representar la idea d’un món fluid i canviant. Les persones fan que aquestes formes sinuoses siguin espais habitables, el món en què vivim. Podeu trobar a Rubén al seu Instagram i a LinkedIn

tedxeixample 2020