Omet al contingut

Ousman Umar a TEDx Eixample Salon

Apunteu-vos al proper #tedxeixamplesalon el dimecres 25 de maig. 

L’Ousman Umar ens farà caure molts prejudicis que encara tenim sobre Àfrica i el bon futur d’alguns dels seus països, on en aquests moments hi ha més oportunitats que a Barcelona. 

Si us ha sorprés la frase anterior, de ben segur que l’Ousman encara us sorprendrà més en viu i directe.

Ousman Umar és emprenedor social i fundador de l’ONG NASCO Feeding Minds. Una ONG que té com a objectiu crear oportunitats per a les generacions més joves de Ghana proporcionant-los educació digital. El seu projecte vital és ajudar a altres joves africans per a que no passin les mateixes penúries i desventures que ell va patir.

Ousman va sortir de Ghana quan era un nen, va creuar el Sàhara a peu, el mar en patera i va recórrer 21.333 km per arribar a Barcelona. Va haver de creuar 8 països i va trigar 5 anys a fer-ho.  

Després de mesos dormint al carrer, el va acollir una família, va començar els estudis i va aconseguir la seva primera feina. Al 2012, amb els seus primers estalvis, va fundar NASCO Feeding Minds.

El 2019 va escriure el llibre ‘Viatge al País dels Blancs‘, del qual n’ha venut més de 12.000 exemplars. Aquest 2021 ha llançat el seu segon llibre ‘Des del País dels Blancs‘ que narra la segona part de la seva història, i potser la més dolorosa i difícil: sobreviure al País dels Blancs.

Recentment, Ousman Umar ha estat distingit amb el Premi Princesa de Girona Social 2021. Aquest premi distingeix els joves que han aconseguit èxits en la creació i impuls de projectes socials amb visions noves i èxits tangibles.

 

www.nascoict.org