Omet al contingut

Olivia Mandle a TEDx Eixample Salon

Va néixer a Barcelona fa 15 anys. Tot i ser tan jove, Olivia té una trajectòria impressionant pel que fa a la conscienciació del mediambient planeta.

Ella és activista mediambiental i lluita pels drets dels animals marins per aconseguir una relació de respecte entre les dues espècies. Somia amb un mar Mediterrani lliure de plàstics i els oceans nets. I té el desig de crear una cadena humana, conscienciada, sensible i ètica per aturar la contrarellotge que està patint la natura.

Ha estat reconeguda com a “Mini-Heroïna” per l’Institut Jane Goodall pel seu programa educatiu: Arrels i Brots (mirar que va).

El 2021 va guanyar el Premi Internacional de l’Institut Jane Goodall, per la seva trajectòria.

És Ambaixadora de “La España Azul”, la nova aventura de l’explorador Nacho Dean.

El 2019 va dissenyar una eina, anomenada Jelly Cleaner, per filtrar i netejar de microplàstics la superfície del mar. Una eina casolana, que tots podem fabricar a casa amb materials reciclats. Va liderar diferents excursions per la Costa Brava i un any més tard va organitzar una neteja tridimensional a Calella de Palafrugell. Tridimensional perquè van netejar el fons del mar, platja i roques, comptant amb més de 200 persones mobilitzades.

A principis del 2020 va crear la seva primera campanya a la plataforma: Change.org. anomenada #noespaisparadelfines, demanant a l’Ajuntament de Barcelona que traslladés els tres dofins del Zoo de Barcelona a un Santuari Marí. La seva campanya va arribar a les 56.000 firmes, però no va obtenir els resultats desitjats ja que els dofins van ser traslladats a un altre delfinari a Grècia.

Lluny de rendir-se, va llançar una altra campanya més ambiciosa, on reclama al Govern d’Espanya una Llei de Prohibició Programada de delfinaris a Espanya. Espanya és la presó de dofins més gran d’Europa. Porta més de 116.000 firmes i ha presentat una moció al Senat espanyol. El març d’aquest any ha presentat la seva aportació a l’Audiència Pública sobre l’Avantprojecte de Llei de Benestar Animal.

També ha representat a Espanya, en la campanya d’UNICEF sobre els drets de la Infància al 2019 i durant tot el 2021 participa en un grup de treball de l’UNICEF sobre mediambient amb altres joves. 

Al gener de 2022 va ser nomenada Ambaixadora del Pacte Climàtic de la Comissió Europea, per defensar la lluita per a tenir mars lliures de plàstics i on tota la flora i la fauna pugui viure en el seu hàbitat natural.

El febrer 2022 va participar a la seva primera xerrada TEDxYouth.