Mar Santamaria i Varas és co-fundadora de 300.000 Km/s, oficina d’innovació urbana especialitzada en urbanisme i anàlisi de dades que desenvolupa eines que faciliten la comprensió de la ciutat als diversos agents que intervenen en el seu planejament i gestió.

mar santamaria tedx eixampleEntre els darrers projectes d’urbanisme destaquen, el Pla d’usos de Ciutat Vella, els Atles de dades de l’Eixample i Ciutat Vella, vàries recerques sobre la forma urbana de la innovació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a la ciutat de Barcelona i la diagnosi cartográfica del nou Pla Director Urbanístic de l’AMB.

Pel que fa als projectes de divulgació de l’urbanisme i les humanitats digitals, destaquen la visualització de dades de la Teoria General de la Urbanización , la Carta Històrica de Barcelona i Big Time Bcn. La seva tasca ha estat reconeguda amb:

  • El primer premi Fundación Civio – BBVA 2014 a la visualització de dades.
  • Premi COAC-AJAC 2016 i 2014 a la divulgació de l’arquitectura i assaig.
  • Menció de finalista al premi ODI AWARDS 2016 (Open DataInstitute) al projecte Open Papers.
  • 4 projectes finalistes en el CityVis Prize 2016 acollit per la UN-Habitat conference.
  • Un projecte guanyador i dos finalistes a la Bienal Española d’Urbanisme i Arquitectura 2018.

Els nostres treballs han estat exposats a la Biennal de Venècia del 2016 (pavelló Ucrania), al Museu d’art Modern de Chicago (2014), al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2014), al centre cultural la Casa Encendida Madrid (2017) i al centre cultural Centro-Centro Madrid (2016).

Si vols saber amb quina idea ens despertarà la curiositat no et perdis TEDxEixample 2019!

Comprar tickets TEDxEixample