Omet al contingut

L’equip de TEDxEixample: Pau, l’organitzador.

Comencem el mes de setembre amb energia i la il·lusió de poder presentar-te l’equip que forma part de la família TEDxEixample. Avui coneixeràs en Pau Samo, l’organitzador d’aquesta aventura.

Les setmanes vinents t’anirem presentant la resta de l’equip, perquè puguis conèixer el seu paper en l’organització i què els motiva a formar part de l’esdeveniment que vol situar l’Eixample de Barcelona en el mapa global per a la creació i difusió d’idees que mereixen ser compartides.


tedxeixample equip_pau_samo

El meu nom és Pau Samo, sóc pare de Lia i marit d’Eva. Dir d’on sóc és una mica difícil perquè ja he voltant per tant llocs que em sento a casa meva a molts llocs. Vaig néixer a Amposta i per tant sóc ebrenc però he viscut a totes les províncies de Catalunya, València i Eivissa. Ara bé, la meva segona terra és Lleida, on m’he casat i on he crescut professionalment.

Actualment treballo al departament eBusiness de l’empresa SIMON i dono classes al Màster de Direcció General d’Ingenio School a la UdL. Ho podeu veure al meu perfil de Linkedin.

Què és per a tu el TEDx?

La meva història amb TED i les conferències TEDx ja ve de lluny. Vaig començar a treballar amb Joan Estellé al TEDxAmposta a les edicions de 2013 i 2014. L’any 2015 La Carme Salla em va convèncer per Organitzar TEDxLleida els anys 2015, 2016 i 2017. A 2017 també vaig assistir a TEDGlobal a Tanzània on vaig viure de primera mà aquest esdeveniment d’impacte mundial amb la resta d’organitzadors dels 190 països on organitzem TEDx. Com no podia ser d’altra forma, el meu trasllat a Barcelona m’ha obert la possibilitat de crear un esdeveniment molt especial per mi amb un Equip de voluntaris increíble.

Crec que l’Eixample de Barcelona representa una ciutat amb unes llums, ombres, idees, vides, arts, patrons, dissenys,…. que poden enriquir a tothom que ho conegui. Per tant, d’idees a exportar al món i receptor de les ments més brillants per donar veu i impacte a aquesta ciutat tan diversa i vanguardista.

Per mi, les TEDx Talks són la font de coneixement més potent del planeta. Més de 4.000 esdeveniment anuals amb més de 100.000 videos disponibles de forma gratuita amb més de 100 idiomes diferents i sobre qualsevol tema imaginable. De fet a les xerrades TED i TEDx han participat els pensadors i creadors més influents del món i han generat impactes difícilment imaginables. Pots veure l’impacte mundial de TEDx aquí

Aquest impacte mundial tan bèstia és possible gràcies al treball altruista de milers de voluntaris que cada dia organitzen esdeveniments com TEDxEixample arreu del planeta.

Gestionar aquests equips amb un talent tan enorme, generar connexions entre persones tan potents es un plaer per qualsevol persona. Per mi veure com funciona un equip d’organitzadors de TEDx em manté viu i vibrant. Ho transmeto allà on vaig i intento contagiar aquest mateix clima a totes les facetes de la meva vida.

També resulta especialment enriquidor la relació que s’estableix amb els speakers de cada esdeveniment amb l’equip, el públic que sempre és molt generós i els nostres Partners. Els speakers i les seves idees son la nostra joia més preuada, trobar idees que mereixen ser difoses al igual que fa TED a cadascuna de les seves edicions.

Finalment, sempre cal estar molt agraït als partners que amb les seves aportacions fan possible econòmicament aquesta aventura. Aquests partners son autentics companys de viatge i uns grans Impulsors d’Idees. Quan un partner entén aquest projecte i se’l fa seu, l’energia que crea és molt poderosa.

No et perdis la resta de posts on coneixeràs tots els membres de l’equip i subscriu-te al newsletter aquí!

Quina és la xerrada TED què més t’agrada?

És com em sento com a organitzador de TEDxEixample, sense els primers bojos que han s’han enamorat del projecte, jo no sóc res. Els hi dedico a tot l’equip. A la meva tropa com els anomeno amb tot el meu cor.