Omet al contingut

Isabel Coixet, directora de cinema.

Isabel Coixet va començar a fer pel·lícules quan li van regalar una càmera de 8 mm per la seva primera comunió. Després de llicenciar-se en Història, es va dedicar a la publicitat i a la redacció d’anuncis, amb els quals va guanyar molts premis. L’any 2000 va fundar la seva pròpia productora, Miss Wasabi Films.
El 1988 Coixet va realitzar el seu debut com a guionista i directora de Demasiado viejo para morir joven. El seu primer llargmetratge li va suposar la nominació a el premi de Millor director novell als Goya. A aquest li van seguir Things I never told you (1996) i A los que aman (1988).
El seu primer èxit internacional va venir de la mà del drama intimista, My life without me (2003) i The secret life of words (2005) va ser premiada amb quatre Goyas: Millor pel·lícula, Millor director, Millor producció i Millor guió. Aquest mateix any, Coixet va participar, juntament amb 18 cineastes internacionals, en l’innovador projecte creatiu, Paris, je t’aime (2005).
El 2008 estrena Elegy i un any després Map of the sounds of Tokyo (2009). El documental, Escuchando al juez Garzón (2011), debuta dins de la secció Berlinale Specials i és premiat amb el Goya al Millor documental. Un any després dirigeix Marea Blanca (2012) i Ayer no termina nunca (2013).
Aquest mateix any s’estrena, Another me (2013) i un any més tard, Learning to drive (2014). Nobody wants the night (2015) li val tres nominacions als premis Gaudí, guanyant un d’ells; nou nominacions als Goya, guanyant 3; i una nominació als Premis Platí.
The bookshop (2017), una adaptació cinematogràfica de la novel·la de Penélope Fitzgerald amb el mateix títol, és premiada amb el Goya a la Millor Direcció, a la Millor Pel·lícula i al el Millor Guió adaptat.
En 2019 estrena Elisa i Marcela (2019) al Festival Internacional de Cinema de Berlín mentre roda la seva primera sèrie per HBO, Foodie Love,a Barcelona. Al desembre d’aquest mateix any la sèrie s’estrena mundialment a través de la plataforma.

#TEDxEixample Shape Your World

[fusion_button link=”https://www.enterticket.es/eventos/tedxeixample-2020-954015″ text_transform=”” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” border_radius=”” border_color=”” border_hover_color=”” size=”” stretch=”default” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Comprar Tickets[/fusion_button]