Omet al contingut

Gádor Muntaner: Científica i divulgadora marina.

La primera vegada que es va posar un equip de snorkel tenia 3 anys, durant un estiu a Mallorca, i des de llavors no ha sortit de l’aigua. Als 16 anys Gádor va veure per primera vegada un tauró. “El terror i angoixa que esperava sentir mai van arribar, i va ser un enorme sentiment d’admiració, fascinació, respecte i pau el que va envair la seva ment al contemplar un ésser tan perfecte i inofensiu”. Des de llavors, va sentir la necessitat de dedicar la seva vida al Mar. Per ell, va deixar la seva carrera de Farmàcia i es va mudar a Canàries a perseguir el seu somni i estudiar el que realment li apassiona. Es va llicenciar amb Matrícula d’Honor en Ciències de la Mar i, posteriorment, va obtenir matrícula d’honor en la seva tesi de màster sobre contaminants orgànics en tauró blanc a Mèxic.

Ha aconseguit conquistar a una comunitat de seguidors, que l’acompanyen en les seves immersions per les xarxes i als qui tracta de contagiar la seva passió pels taurons i la conscienciació dels recursos limitats que ens ofereixen el mar i la terra. 

“La ciència sense divulgació no és res” i com va dir Jaques Cousteau, “La gent protegeix allò que estima, però només podem estimar allò que coneixem”. Per això, per apropar a la gent al desconegut món dels taurons i que puguin arribar a entendre’ls, estimar-los i finalment protegir-los, Gádor Muntaner dedica el seu temps i les seves xarxes socials (@gadormunta), a encomanar la seva passió per aquesta espècie i per l’oceà a través d’impactants imatges i stories. 

“Necessitem els taurons al planeta, i ells ens necessiten a nosaltres” afirma Gádor Muntaner, qui s’erigeix com a defensora dels taurons, denunciant a través de les seves xarxes socials les amenaces que planen sobre ells. 

 De cara a accionar la protecció real de tan increïbles animals, Gádor posa en marxa el projecte #nosharksnoblue per a la creació d’una fundació que, sota el mateix nom, potenciï la contínua investigació dels taurons, la preservació de el fons marí i vetlli per aquelles iniciatives que protegeixin l’ecosistema i assegurin la divulgació i conscienciació, tant col·lectiva com governamental.

Les idees de Gádor Muntaner ens ajudaran a entendre els taurons, estimar-los i protegir-los.

#ShapeYourWorld

[fusion_button link=”https://www.enterticket.es/eventos/tedxeixample-2020-954015″ text_transform=”” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” border_radius=”” border_color=”” border_hover_color=”” size=”” stretch=”default” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Comprar Tickets[/fusion_button]