Durant el confinament de 2020 causat per la pandèmia del Covid-19 hem cregut que, com a organització, haurem de seguir donant respostes a la comunitat de TEDxEixample passi el que passi. Barcelona és una ciutat ben viva i curiosa i tenim moltes preguntes latents que, potser ara, tenen respostes diferents de les que preveiem fa només uns mesos o setmanes. Amb la voluntat de veure si s’han produït aquests canvis, vam decidir convocar un dels primers esdeveniments TEDx 100% virtual del món.
El tancament de museus, sales, teatres, i l’eclosió de tantes mostres d’art i creativitat a través de les Xarxes Socials a causa del confinament, ens fan plantejar molts canvis en la societat. Per parlar-ne, vam tenir Pepe Zapata, Director de TRESC i expert en públics de la cultura. Actor quan la seva agenda ho permet .
Abans de l’arribada del Covid-19 el tema de conversa de l’any era l’emergència climàtica. Molts ens preguntem si era possible aconseguir els objectius que ens vam marcar per impedir la destrucció del planeta. Aturar el món durant 1 mes ens ha mostrat algunes coses interessants. Alejandro Valdovinos, expert en mobilitat elèctrica a Simon Electric i membre de la junta del clúster d’energia eficient de Catalunya ,ens va aportar la seva idea sobre aquest tema.
Durant la crisis sanitaria del coronavirus, moltes famílies han hagut d’experimentar una cosa nova: conviure les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana amb els infants. És possible que això hagi generat tensions o noves relacions. Eva Forcadell,neuropsicòloga, és una adicta a la neurociència i a la neuroeducació. A més és fundadora de Memoryteca (the brain coach).
En plena quarta revolució industrial, quan creiem que el canvi social i econòmic arribaria a causa de l’avanç en Intel·ligència artificial i el 5G, arriba la pandèmia del Covid-19, sense pràcticament avisar i sense que estiguem avisats. Juanma Freire és responsable de les relacions científiques de Ferrovial des de l’àrea d’Open Innovation. Físic, músic, apassionat de la mar, pare i impulsor de la innovació oberta ens planteja que passa amb un altra pandèmia. La desigualtat.
Un dels fets que més ens ha emocionat és la quantitat de fotografies que ens ha enviat la nostra comunitat. Persones de totes les edats, condicions socials i llocs del món ens envien les seves fotografies a casa, sols, en família, menjant, en pijama, … El calor del públic ens ha arribat amb tanta o més intensitat que com ho fa sempre i estem molt emocionats. Gràcies per estar presents. Gràcies per veure i difondre aquestes 4 idees.